Szeretnél egy zöld munkahelyen dolgozni?

Pontosan milyen zöld megoldásokat vezetett be az ALDI, hogy a munkatársai egy környezettudatos munkahelyen dolgozhassanak?

Energiaprojekt

Áruházaink, logisztikai raktárunk és központi irodaépületünk teljes áramigényét Magyarországon előállított zöld árammal fedezzük. A soproni, majd a budaörsi üzletünknél üzembe helyeztük az első hazai háztartási naperőművünket, a jövőben pedig további naperőművek telepítését tervezzük. Üzleteink nagy részében valamennyi fényforrás modern LED - technológián alapul, ezáltal nagymértékben csökken az üzletek világításra felhasznált energiamennyisége.

E-töltő

Az E.ON-nal közösen létrehozott e-töltőállomásaink már egyre több üzletünknél elérhető. További terveink szerint 2026-ra összesen 180 töltővel és 360 töltőponttal várjuk majd vásárlóinkat.

E-golf

A biatorbágyi központunkban elérhető egy elektromos e-Golf autó a céges flottánkban. Munkatársaink előszeretettel használják, ha a környéken, vagy Budapest belvárosában van teendő.

Csomagolóanyag csökkentés

ALDI csomagolóanyag küldetésének köszönhetően éves szinten több tonnányi papír- és műanyaghulladék csökkentését érjük el. 2025-re a saját márkás termékek esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolásra fogunk áttérni.

Papír újrahasznosítás

Az ALDI-nál évente 9000 tonna papír kerül felhasználásra, azonban ennek 100%-a újrahasznosításra kerül. Az üzleteink mellé egy erre szakosodott gépet telepítünk, ez segít nekünk az papírhulladék összeaprításában és tömörítésében, hogy aztán a papírgyárak megfelelő formában vehessék át tőlünk a papírt.

Használt étolaj gyűjtő

A Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel kötött megállapodásunknak köszönhetően már a használt étolaj visszagyűjtésére is lehetőség van a kijelölt ALDI üzleteknél.

Minden vízcsepp számít

Elkötelezettek vagyunk a mértéktartó vízhasználat iránt és másokat is szeretnénk erre ösztönözni. Ennek jegyében indult az "Óvjuk a természetet, használjunk kevesebb vizet." elnevezésű programunk, amely az édesvíz értékére és a felelős vízhasználat fontosságára hívja fel a figyelmet.

Vízszűrő berendezés

Jól felszerelt konyháinkban modern vízszűrő berendezés várja a munkatársainkat. Így mindig tiszta, frissen tisztított csapvizet tudnak fogyasztani a műanyag palackozott ásványvíz helyett, ezzel is csökkentve a műanyag felhasználásunk.

Rajongunk a méhecskékért

A Biatorbágyi központunkban saját méhhotelt rendeztünk be, mely a méhek megóvásának fontosságát szimbolizáló jelkép.

Ha többet szeretnél megtudni, hogy pontosan milyen további CR intézkedéseket vezettünk be, milyen hosszú távú célokat tűztünk ki magunk elé, kattints ide.