Az ALDI újból elnyerte a „Megbízható Munkaadó 2023/24“ díjat!

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén is kihirdette, mely vállalatok nyerték el a „Megbízható Munkaadó 2023/24“ díjat. Az idei pályázat keretében 33 vállalat nyerte el ezt a megtisztelő díjat. Az ALDI Magyarország Bt. pedig immár negyedik alkalommal büszkélkedhet a Megbízható Munkaadó titulussal, amely két évre szól.

A nyertes cégek számára idén Achim Weinstock, a DUIHK alelnöke és dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át az okleveleket.

Ezen kezdeményezés célja, hogy felhívják a cégek figyelmét a folyamatosan fejlődő munkahelyi feltételek és a munkavállalók előtérbe helyezésének fontosságára. A munkaerőpiac fejlődésével együtt a zsűri is fejleszti kérdőívét, s az igények szerint más-más szempontok kerülnek előtérbe. Az idei nyertes cégek mindegyikénél megfigyelhető volt, hogy támogatják a sportot és a fizikai és mentális egészség megőrzését. Különös figyelmet fordítottak az utánpótlás képzésre, így együttműködtek iskolákkal, egyetemekkel, fiatalokkal.

Az, hogy az ALDI már negyedszerre nyerte el ezt a díjat nemcsak nagy megtiszteltetés és elismerés, hanem mindemellett még munkaerőpiaci pozíciónkat is erősíti.

Itt az ALDI-nál hiszünk abban, hogy a magas színvonalú kiszolgálást csakis motivált munkatársakkal lehet biztosítani. Így a munkavállalók igényeit a versenyképes fizetés mellett, ingyenes szűrővizsgálatok biztosításával és a mindennapi friss zöldség-gyümölcs biztosításával motiváljuk.

Az elért sikereket, az is alátámasztja, hogy 2022-ben a vállalatunk a kiskereskedelmi szektorban csaknem 130 munkahelyet hozott létre, ezzel pedig Magyarország 15 legnagyobb foglalkoztatói közé kerültünk be. Továbbá, 12 hónapon belül 3 béremelést eszközültünk, s a környezetbarát energiatermelés mellett, a minden üzletben bevezetett vízszűrő automaták lehetővé teszik, hogy környezetbarát módon állítsuk elő az egészséges védőitalt a munkatársaink számára. Ezek apró, de annál fontosabb lépések, amelyekkel növelni lehet a munkavállalók elégedettségét és motiváltságát.