Diákok az ALDI-nál - TrendFM

Az alternatív foglalkoztatási formák egyre több cégnél jelennek meg, ez alól pedig az ALDI sem kivétel. A diák foglalkoztatás is most már mondhatni bevett gyakorlat az ALDI-nál, és a diákmunkaerő toborzásban segít minket partnerként az euJobs. Az euJobs HR-Group és az ALDI immár egy 7 éves együttműködést tudhatnak maguk mögött.

A diákmunkaerő tehát számos osztályon jelen van az ALDI-nál, na de lássuk pontosan hol? Természetesen dolgoznak diákok az értékesítés területén - itt lehetőségük van az üzletekben állandó és szezonális jelleggel is munkát vállalni. A logisztika területén, raktárunkban is lehetőség van diákként elhelyezkedni. Ennek a területnek a különlegessége, hogy a diákok válaszhatnak a nappali és az éjszakai műszakban történő munkavégzés között, így még könnyebben igazíthatják munkájukat tanulmányaikhoz. Az Értékesítés és Logisztika területek mellett az Adminisztrációs területen is dolgoznak diákok. Az Adminisztrációs területen belül számos alterületen való munkavégzésre van lehetőség. A diákok tanulmányaiknak és érdeklődési köreiknek megfelelően választhatnak a Quality Management, a Beszerzés, a Marketing, a Könyvelés és a Személyüggyel foglalkozó területek közül.

Adrienn, az euJobs HR-es brandigazgatója mesélt a TrendFM műsorában arról, milyen kihívásokkal jár a szezonális munkaerőre való toborzás a diákok körében, vagy hogy éppen mely időszakok könnyebbek. Elmondása alapján az egyik legnagyobb kihívást jelentő időszak a szeptember elején történő toborzás, hiszen ekkor akár 50-60%-ot is visszaeshet a diákok munkavállalási hajlandósága, amely különösen problémás lehet, hiszen a kereskedelemben éppen ekkor növekszik meg a munkaerő iránti igény.

A toborzást persze befolyásolja a szezonalitás is, amely az elhangzottak alapján néha könnyebb, mint például a nyári balatoni munkavégzésre történő toborzás - néha pedig nehezebb, mint például az adventi időszakban. Ezen hullámvölgyek leküzdésében segíti az euJobs az ALDI-t.

Az ALDI oldaláról gyakran kampányvideókkal igyekszünk támogatni a diákok toborzását, amelyben nem csak a munkavégzés hangulatát, de annak fontosságát és egyéb kulcselemeit is igyekszünk átadni. Fontos tudni, hogy a diákokat az ALDI-nál egyenrangú munkavállalókként kezeljük, s ugyanazokban a juttattatásokban részesülhetnek, mint az összes többi munkavállaló. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy aki diákként kezdi meg pályafutását az ALDI-nál, az bejárhatja a saját karrierútját is a vállalaton belül. Ezt pedig jelenleg 19 előpélda is szemlélteti, akik diákmunkaerőből avanzsáltak főállású ALDI-s munkavállalóvá.

Hallgasd meg Te is a TrendFM műsorát az euJobs HR-Group és az ALDI HR igazgatóival!