CSR Doing Good Award - Fenntarthatósági díj az ALDI-nak!

Az ALDI Magyarország immár második alkalommal nyert fenntarthatósági díjat. Vállalatunk idén kategóriagyőztes lett a Fenntarthatósági nonprofit projektek kategóriában a CSR Doing Good Award díjkiosztóján. Az ALDI biatorbágyi logisztikai központjában már 2016 óta működnek méhecskeházak, amelyek monitorozásában a Soproni Egyetemmel működünk együtt.

A 2023-as fenntarthatósági projekt keretében országszerte több településen is telepített az ALDI rovarhoteleket. A rovarotthonok telepítése során Sipos Gazdával, növényorvossal és agrármérnökkel dolgoztunk együtt. A telepített hoteleknek számos pozitív hozadéka van, hiszen a beporzók számára megfelelő környezetet biztosítanak, valamint a helyi ökoszisztémára is kedvező hatással vannak.

A rovarotthonok telepítésével párhuzamosan az ALDI országos kommunikációs kampányt is indított, amelynek köszönhetően egyre többen hozták létre saját rovarhoteleiket, s egyre szélesebb körben értesülhettek a rovarok fontosságáról.

Az ALDI, ezen tevékenysége által, nem csak felhívja a figyelmet a rovarok fontosságára, hanem menedéket is nyújt számukra. A tervek szerint ezt vállalatunk idén is folytatja.