Claudia 2020-ban érkezett a céghez, mint Regionális Értékesítési Vezető. Az interjúban ismerteti velünk a közel egy éves szakmai betanulásának részleteit. A Training on the Job az értékesítési területen egy szisztematikusan felépített Onboarding program, ami komplex tudásbázist ad a területre felvételt nyert kollegáknak, akik a szakmai és a vezetői kompetenciákat is el tudják sajátítani.

Az első munkanapom délelőttjén átvettem a munkavégzéshez szükséges eszközöket és délután már indultam is egy tapasztalattal rendelkező kollegához. Ezzel elkezdődött egy 6 hetes Mitfahrt (terület látogatás). 2 hetes turnusokban különböző területeken jártam, amely időszak keretében a munkatársak egy átfogó képet adtak az üzletek és a vállalat működéséről. Az első 6 hétben nagyon sok új információval gazdagodtam. Mivel nem volt még tapasztalatom a kiskereskedelemben, örültem neki, hogy egy jól strukturált betanuláson vehetek részt. A munkatársak nagyon segítőkészek voltak és megadták az alapokat a Bolti betanuláshoz.

A Bolti betanulás két részből tevődött össze. A bolti időszak első részében egy Értékesítési munkatárs megszokott betanulásán haladtam keresztül. Megtanultam a bolt működését és annak folyamatait, azaz kezdtem a takarítással, a pékségben való termékek lesütésével, árufeltöltést végeztem és végül kasszásztam is.  A boltban eltöltött ezen két hónap alatt meg tudtam alapozni a kereskedelmi tudásomat. Azt gondolom, hogy ez a két hónap abszolút jól van felépítve, hiszen a valós tudást a gyakorlatban, a helyszínen tudjuk leginkább elsajátítani.

A Bolti betanulás 2. szakasza már az Üzletvezetésről szólt. A felelősség itt már nagyobb volt, hiszen egy üzlet zavartalan működéséért kellett felelnem. Az üzletvezetés feladatkör megtapasztalása a karácsonyi időszakra esett, ehhez még párosult az évvégi zárás is. Ez minden kereskedelmi egységben egy eseménydús időszak, így azt gondolom, a legjobbkor tanulhattam. A mentoraim tapasztalt Üzletvezetők és Területvezető kollégák voltak, akik végig támogattak és pozitív, segítőkész hozzáállással segítették a betanulásom ezen időszakát is.

A Bolti betanulást követően 2 hetes szabadság következett. Sokat pihentem, egy ilyen aktív időszakot követően nagyon jól esett.

A szabadságot egy újabb Mitfahrt időszak követte. A mindennapi teendők és feladatok mellett minden témát át tudtunk beszélni a tapasztaltabb kollegákkal. Mivel a People Managementben már szereztem korábban némi tapasztalatot ott könnyű dolgom volt, de a kereskedelmi témákat alaposan meg kellett tanulnom.  Értek meglepetések és sok kihívással szembesültem, hiszen ez egy sokrétű szakma, de mindig örültem neki, hogy ezeket megtapasztalhatom és fejlődhetek.

Jelenleg 4 üzletért felelek és állíthatom, hogy minden nap más.  Ugyanakkor mindig számíthatok a kollégáim támogatására egy-egy bonyolultabb ügy kapcsán. A multi tasking elengedhetetlen a munkához és örömmel tölt el, ha nap végén a teendők listája egyre rövidebb és úgy tudok hazamenni, hogy látom a munkám eredményét.

Sosem unatkozom ebben a munkakörben. Azt gondolom, hogy megtaláltam a helyem. Számos különböző feladat vár ránk, pl. az üzlet működésével kapcsolatos technikai dolgok ügyintézése, számlák kezelése, toborzás, de a legfontosabb a munkatársakkal való közös munka.

ALDI-ról elmondható, hogy egy megbízható, munkatárs központú vállalat, amely rugalmasan alkalmazkodik a kialakult helyzetekhez, ezért is szeretek itt dolgozni.