Megbízható Munkaadó díj harmadszor is

2017 óta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) olyan vállalatoknak adja a Megbízható Munkaadó díjat, akik folyamatosan fejlesztik a munka- és szociális körülményeket, mindezt a munkavállalókat központba állítva, így a díj a cégek humán erőforrás tevékenységét ismeri el. Célja, hogy motiválja a munkaadókat a minél kedvezőbb munkahelyi légkör, környezet megteremtésére a munkavállalóik számára.

Bernhard Haider, az ALDI Magyarország országos ügyvezető igazgatója az alább nyilatkozatot adta a díj elnyerése kapcsán:

"AZ ALDI számára munkavállalói kiemelt értéket képviselnek, hiszen ők biztosítják a termékeket, szolgáltatásokat, az áruházak és a logisztika működését, illetve a vásárlók magas szintű kiszolgálását. Nem lehet elégszer megköszönni nekik azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a pandémia alatt is biztosították a lakosság ellátását alapvető élelmiszerekből. Vállalatunk számos lépéssel gondoskodott munkatársairól, többek közt plexifalat szereltünk az áruházaink kasszáihoz, több hónapra elegendő vitaminkészletet biztosítottunk számukra, és természetesen továbbra is alapvető célkitűzésünk a bérek reálértékének megőrzése. A pandémia egyúttal az online HR-megoldások alkalmazását is felgyorsította és ebben is tovább fejlődünk. Büszkeséggel tölt el ez a díj, hiszen azt mutatja, hogy az ALDI humánpolitikai aktivitásainak sikerét nem csupán a hozzánk jelentkezők nagy száma, munkatársaink vállalatunk iránti magas elkötelezettsége, hanem egy független szervezet egymás után immár harmadszor is példaértékűnek tartotta."

A díj elnyerése is visszatükrözi vállalatunk törekvését arra, hogy kollégáink egy munkavállaló-barát, megbízható és kiszámítható vállalati kultúrában lássák el feladataikat nap, mint nap. Büszkék vagyunk arra, hogy a kihívásokkal teli időszak alatt is stabil munkáltatóként tudtunk helyt állni.